Zdravě jíme, nevaříme
Katalogové číslo: | D0044 |
Kategorie: | Doplňkový sortiment KNIHY a DVD |
Dodací lhůta: | skladem |
Detailní popis:
Zdravě jíme, nevaříme
Ó jak jsme zajásali, když jsme zjistili, že paní doktorka vydala další ze svých super knih. A zrovna o tak žhavém tématu, jakým je dnes velmi populární téma syrové stravy. S velkou radostí Vám ji nabízíme, protože je plná informací a receptů, které jen tak člověk nezná. Přejeme Vám, abyste našli mnoho informací, které Vám budou k užitku a přejeme si, abyste byli touto knihou tak nadšeni jako my."
Obsah:
Úvod 5
Proč jíst syrovou stravu? 8
Přirozený způsob života znamená být v souladu s kosmickými rytmy a živly 9
Několik zásad dobrého stravování 12
Základní suroviny 15
Obilné vločky 15
Planetární kuchyně Arthura Hermese 16
Celá zrna ke klíčení 17
Luštěniny 17
Zelenina 18
Plané byliny určené k jídlu a sběr bylin 19
Čerstvé a sušené ovoce 21
Ořechy 21
Semena 21
Panenské oleje a máslo 22
Sůl 22
Ke slazení 22
Mléko a domácí mléčné výrobky 23
Voda 27
Kuchyňské nádobí 28
I. Nápoje.........................................................................32
Ovocné, zeleninové a bylinkové šťávy, kvašené nápoje 32
Chlorofylový nápoj z mladého ječmene 32
Bylinkové kvašené limonády 35
Bezová kvašená limonáda 35
Bylinkové voňavé vody 38
Rakytníková šťáva 38
Rakytníková limonáda 41
Syrová rakytníková šťáva 41
Rakytníkový bylinkový čaj 42
Zázvorový čaj s rakytníkem 42
Ovocné „čaje“ teplé i vychlazené 42
Šípková šťáva 45
Šťáva z tropického ovoce 46
Rybízový džus, džusy z ostatních bobulovin a plodů 47
Rybízový džus 48
Jablečný mošt 49
II. Mléčné koktejly.........................................................50
Jahodový koktejl s chia semínky 51
Borůvkový koktejl 51
Malinový koktejl 51
Meruňkový koktejl s vločkami 52
Banánový koktejl s kešu oříšky a datlemi 52
Banánový koktejl s chia semínky 52
Jahodový koktejl ze syrovátky 52
III. Jogurtové nápoje - lassi.................................................53
Banánové lassi s chia semínky a rozinkami 54
Banánové lassi s ovesnými vločkami 55
Jahodové lassi s mátou 55
Borůvkové lassi se skořicí 55
Malinové lassi s vločkami 56
Rybízové lassi se slunečnicovými semeny a vločkami 56
Meruňkové lassi 56
Ostružinové lassi s mandlemi 56
Lassi z blum a švestek 57
Příprava domácího jogurtu 57
Jogurt s ovocem a semínky 59
Jogurtová „lučina“ 60
IV. Syrové kaše .............................................................61
Kaše zimní 64
Kaše s naklíčeným obilím 64
Kaše letní 64
Kaše s tvarohem a smetanou 65
Křemelina 66
V. Syrové polévky ........................................................ 67
Česnečka mé staré mamy ze slovenských kopanic 68
Cuketová polévka 70
Cuketová polévka bílá 70
Polévka z topinamburu 70
Špenátová polévka 70
Mrkvová polévka 71
Polévka z bílé nebo černé ředkve 71
Bílá polévka zelná 72
Polévka z tuřínu 72
Letní osvěžující polévka (3 porce) 73
Polévka z růžičkové kapusty 73
Mangoldová polévka 73
Mangoldová (špenátová) polévka s rajčaty 74
Hrachová polévka 74
Čočková polévka 75
VI. Konzervace ovoce...................................................75
Syrové marmelády 75
„Zavřeniny“ 76
Sušené ovoce 78
Švestková povidla 79
Hrušková povidla 79
VII. Likéry, vína, octy ................................................. 80
Třešňový likér 80
Likér z trnek 82
Rakytníkový likér 82
Domácí víno 83
Octy 84
Jablečný ocet 84
Kopr v octu 84
Šípkový ocet 85
VIII. Saláty ..................................................................86
Pampeliškový salát 86
Salát z polníčku 86
Hlávkový salát s ředkvičkami a pórkem 87
Hlávkový salát s rajčaty 87
Šopský salát 88
Okurkový salát s mátou 88
Hlávkový plněný salát aneb „francouzské“ zahradní stolování 88
Hunův korejský salát 89
Strouhaná mrkev s jablky 90
Celer s ořechy 90
Jablka, mrkev, kousek červené řepy 91
Černá nebo bílá ředkev s rajčaty 91
Zeleninová pomazánka 91
IX. Nakličování semen..................................................92
X. Kvašení - fermentace ...............................................94
Klasické kvašené zelí 94
Kvašená zelenina – pickles 96
Fermentovaný zázvor 98
Kvašená zelenina s luštěninami 98
Rostlinná másla 100
Slunečnicová pomazánka „majonéza“ 100
Jogurtová omáčka 100
Bylinková sůl 101
XI. Polosyrová jídla.....................................................101
Polosyrová „rizota“ 101
Rýže se sušenými rajčaty a naklíčeným mungem (2 porce) 102
Pohanka 102
Pohanka se zelím 103
Rýže se špenátem 103
Jáhly s čerstvými rajčaty 104
Těstoviny 104
Rajčatová omáčka 105
Těstoviny s pestem a rajčaty 105
Bazalkové pesto 105
„Polosyrové“ polévky 106
Boršč 106
Krkonošské kyselo 106
Placky a palačinky 107
Francouzské galletes 108
Fermentované palačinky dosy 109
Turecké placky 110
Žitný kváskový chléb 112
Jak pečeme kulatý bochník v peci 115
Co na svačinu a na cesty 116
Mamaliga 117
Sladkost z kakaových bobů 119
A na závěr pro ty, kteří ještě nevědí, autorkou knihy je vynikající homeopatka MUDr. Judita Hofhanzlová
Vyhledávání
Katalog zboží
Novinky emailem
Zaujal Vás náš sortiment? Vyplňte zde svůj e-mail a my Vás budeme informovat o všech novinkách a výrazných slevách.
Přihlášený uživatel
Nejste-li dosud registrovaným uživatelem, můžete se zaregistrovat zde.
Mgr. Jana Hašplová
Mgr. Jana Hašplová vystudovala pedagogiku a institut aromaterapie. Je autorkou receptur jemných aromakompozic pro firmu Ellinor orientovaných na péči o celou rodinu. Zabývá se čínskou medicínou, fytoterapií a jinými harmonizačními technikami zaměřenými na rodinnou terapii. Je zakladatelkou a ředitelkou Školy vědomého rodičovství a lektorkou mezinárodní společnosti masáží dětí a kojenců IAIM. Masážím dětí se věnuje již od roku 1993. Je autorkou knihy a výukového DVD Masáže dětí a kojenců. Spolupracuje s institucemi pečujícími o zdravotně postižené děti.